Project description



“Mr Bean, Mrs Lentil and their tiny peas celebrating the International Year of Pulses 2016” project aims to heighten students awareness of the nutritional benefits of pulses as part of sustainable food production through multiple activities.
Le projet “M Bean, Mme Lentille et leurs petits pois célèbrent l’Année Internationale des Légumineuses 2016” vise à sensibiliser les élèves aux avantages nutritionnels des légumineuses dans le cadre d’une production vivrière durable, à travers différentes activités.
Il progetto: "Mr. Bean, la signora Lens e piselli celebrare l'Anno Internazionale dei legumi 2016" ha lo scopo di sensibilizzare gli studenti sui benefici nutrizionali dei legumi nel contesto di una produzione di cibo sostenibile attraverso diverse attività.
El proyecto: "Mr Bean, la señora de la Lenteja, y sus pequeños guisantes celebrando el Año Internacional de las Legumbres 2016" se propone sensibilizar a la opinión pública sobre las ventajas nutricionales de las legumbres como parte de una producción de alimentos sostenible a través de diferentes actividades.
Το πρόγραμμα “Ο κύριος Φασίολος, η κυρία Φακή και τα μικρά μπιζέλια τους γιορτάζουν το Διεθνές Έτος Οσπρίων 2016” μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων έχει ως στόχο να αφυπνίσει τους μαθητές για τα τη διατροφική αξία των οσπρίων ως μέρος αειφόρου παραγωγής
يهدف المشروع: "السيد الفول، السيدة عدسة والبازلاء الصغار يحتفلون بالسنة الدولية للبقول 2016 " إلى توعية التلاميذ بالفوائد الغذائية للبقول كجزء من الإنتاج المستديم للأغذية من خلال الأنشطة المختلفة/إلى إذكاء الوعي العام بالفوائد التغذوية للبقول كجزء من الإنتاج المستدام للأغذية من خلال الأنشطة المختلفة
2016国际豆类年旨在提高公众对于可持续粮食生产组成部分 — 豆类的营养价值的认识,以实现粮食安全和营养 通過不同的活動。
МГЗ 2016 проводится с целью повышения осведомленности общественности о питательной ценности зернобобовых культур в рамках устойчивого производства продовольствия, направленного на обеспечение продовольственной безопасности и питания через различные виды деятельности..

Key messages

Pulses are highly nutritious
Les légumineuses sont riches en nutriments
Τα όσπρια είναι πολύ θρεπτικά
Las legumbres son ricas en nutrientes
I legumi sono altamente nutrienti
Зернобобовые обладают высокой питательной ценностью
豆类富含营养
البقول ذات قيمة غذائية عالية
Pulses are economically accessible and contribute to food security at all levels
Les légumineuses sont économiquement accessibles et contribuent à la sécurité alimentaire à tous les niveaux
Τα όσπρια είναι προσιτά και συνεισφέρουν σε μια ασφαλή σε όλα τα επίπεδα διατροφή
Las legumbres son accesibles económicamente y contribuyen a la seguridad alimentaria en todos los niveles
I legumi sono economicamente accessibili e contribuiscono alla sicurezza alimenrare a tutti i levelli
Зернобобовые доступны по цене и вносят свой вклад в продовольственную безопасность на всех уровнях
豆类在经济上合理实惠并有助于促进各级的粮食安全
البقول يمكن الوصول إليها اقتصاديا بسهولة وتسهم في تحقيق الأمن الغذائي على جميع المستويات
Pulses have important health benefits
Les légumineuses ont des effets bénéfiques importants sur la santé
Τα όσπρια ωφελούν σημαντικά την υγεία
Las legumbres aportan importantes beneficios para la salud
I legumi hanno benefici importanti per la salute
Зернобобовые полезны для здоровья
豆类具有重要的健康益处
البقول لها فوائد صحية هامة
Pulses foster sustainable agriculture and contribute to climate change mitigation and adaptation
Les légumineuses favorisent la durabilité de l'agriculture et contribuent à atténuer le changement climatique et à s'adapter à ses effets
Τα όσπρια προωθούν την αειφόρο γεωργία και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Las legumbres fomentan la agricultura sostenible y contribuyen a la mitigación y a la adaptación al cambio climático
I legumi promuovono l'agricoltura sostenibile e contribuiscono all'adattamento al cambiamento climatico
Зернобобовые способствуют устойчивому развитию сельского хозяйства и вносят свой вклад в смягчение последствий изменения климата и приспособление к ним
豆类促进可持续农业并有助于减缓和适应气候变化
البقول تشجع الزراعة المستدامة وتساهم في التخفيف من آثار تغير المناخ والتكيف معه
Pulses promote biodiversity
Les légumineuses encouragent la biodiversité
Τα όσπρια προωθούν τη βιοποικιλότητα
Las legumbres promueven la biodiversidad
I legumi promuovono la biodiversitá
Зернобобовые поддерживают биоразнообразие
豆类促进生物多样性
البقول تعزز التنوع البيولوجي

Objectifs / Aims

Main aim is to heighten public awareness of the nutritional benefits of pulses as part of sustainable food production.
Working on this, students are motivated to:
  • Use ict tools
  • Enhance communicative and collaborative skills
  • Be creative

Procédure de travail / Work process

The project is multilingual and transdisciplinar (experimental sciences, plastic arts, music, drama, ... ).
It can be accomplished in extracurricular club or group (environmental, cultural etc)
Non eTwinning schools over the world can be invited.
The schools are free to join the project at any time and start any of the 5 activities (in a school team or international team.
The project ends in june 2017

2 comments:

  1. Hi! If I want to join this plan, what will I do?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! if you are a teacher you are very welcome to this project!Please, send us an email at athzafei@gmail.com preferably from google account (gmail) and let us know your school and your students' age. Then we will send you invitation for authoring rights in this blog and in a shared google map to locate your school. You can follow project's activities in a way that is in accordance and suitable to your curriculum. Looking forward your news :)

      Delete